Linkerbaan. By Daan.

“Daan Smit is mijn naam en auto’s zijn mijn passie. Daarom ben ik in het voorjaar van 2017 begonnen met Linkerbaan, een autobedrijf gespecialiseerd in exclusieve MINI’s. Geen standaardmodellen, maar bijzondere uitvoeringen met veel opties en gave configuraties. Saaie auto’s, daar ben ik allergisch voor.”

Ontzorgen

“Die passie deel ik gelukkig met veel anderen. Mijn klanten komen uit het hele land. Ze zoeken juist dat ene model, in die en die uitvoering. Daar maken ze graag een dagje voor vrij. Ik help hen daarbij. Met de juiste auto, maar ook door te ontzorgen met behulp van de partners om mij heen. Met bijvoorbeeld een zoekopdracht, de import, schadereparaties, onderhoud, verzekeringen en financiering.”

No nonsense

“Ook die hulp is niet standaard. Ik ben geen snelle autoverkoper die werkt volgens het standaardrecept. Ik gedij het best in een informele sfeer. Dat merk je ook bij mij in de zaak. Dat is geen klassieke showroom, meer een loft met een mooie loungehoek en een rustiek barretje. Een goede kop espresso of cappuccino erbij, een biertje of iets fris, maar verder zonder al teveel opsmuk. No nonsense. Down to earth. Transparant. Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe.”

Netwerk

“De auto’s staan in het centrum van belangstelling. Ik koester mijn stukken. Die haal ik uit het binnen- en buitenland. Ik heb de afgelopen jaren een goed netwerk opgebouwd. Daardoor kan ik, ondanks mijn hoge eisen, mijn voorraad exclusieve MINI’s altijd op peil houden.”

Jongensdroom

“Linkerbaan is mijn jongensdroom. Ik ben daarbij niet over een nacht ijs gegaan. Al op mijn 12e ben ik begonnen met wassen thuis op de oprit. Vanaf mijn 16e ben ik op de zaterdagen en in mijn vakanties in Zwolle gaan werken bij garages (Kia en Saab) en bij de BMW-dealer in Nijkerk. Daar heb ik op mijn eerste werkdag mijn eerste auto mogen verkopen. Ik was behoorlijk zenuwachtig, maar vond het tegelijkertijd ook erg tof. Je maakt iemand blij, dat geeft een goed gevoel.”

Goed gevoel

“Na mijn VWO opleiding op de middelbare school ben ik naar de IVA Driebergen gegaan, de businessschool voor de autobranche. Daar heb ik de HBO-opleiding gevolgd. Voor mijn afrondende stage zat ik op het hoofdkantoor van BMW/MINI in München. Een geweldige ervaring. Toch had ik nog niet het idee dat ik helemaal klaar was. Dus heb ik er aan de Rijksuniversiteit Groningen nog een studie Bedrijfskunde aan vastgeknoopt en zo mijn Master (MBA) Small Business & Entrepreneurship gehaald.”

Veelbelovend

“Wim Prins in Nunspeet, gespecialiseerd in topmerken als Ferrari, Lamborghini, Maserati, Bentley en Aston Martin, was mijn laatste baas. Die man met zijn drive en passie! Nu wist ik het zeker: ik ga het zelf proberen. Vandaar Linkerbaan. Het begin is veelbelovend; het loopt goed, boven verwachting. nieuwsgierig? Bel gerust voor een afspraak. Zorg ik dat de koffie klaar staat!”